SOUTH CENTRAL RAILWAY
Headquarters Office,
Personnel Department/SC
No. SCR/P-HQ/Ruling/O/856 Dated: | 5-02-2012
No. P[R]436/IREC-I/IV

ALL CONCERNED

PERSONNEL BRANCH SERIAL CIRCULAR No.11/2012

Copy of Board's letter No.2011/F[E]-l/2[2)/3 dated 05.01.2012 is forwarded for
information, guidance and necessary action. This circular is also available on the website
and can be accessed at the address www.scr.indianrailways.gov.in . \}p

»

(M.SREE ULU)
SPO/Rule
For Chief Personnel Officer

Copy of Board's letter No. 2011/F[EJ-I1I/2[2}/3 dated 05.01.2012 [RBE No.06/2012]

Sub: Amendment to Indian Railway Establishment Code Vol. | (1985
Edition) Chapter V- Leave Rules & Appendix V— Study Leave Rules.

In exercise of the powers conferred by the proviso to Article 309 of the Constitution, the
President is pleased to direct that Appendix V of the Indian Railway Establishment Code Vol. |,
(1985 Edition) (Third Re-print Edition 2008) be amended as in the Advance Correction Slip No.
120 attached.

INDIAN RAILWAY ESTABLISHMENT CODE, VOLUME-I.FIFTH EDITION-1985
(Third Reprint Edition-2008) APPENDIX V

STUDY LEAVE RULES:
ADVANCE CORRECTION SLIP NO. 120

Sub-rule (5) of Rule 1 under Sub-heading — Conditions for grant of study leave may be
substituted with the following:-

(a) in clause (ii) for the words “three years from”, the words and brackets “three years (five years
in the case of Railway Medical Service Officer who has been granted thirty-six months’ study
leave under sub-rule 2 of rule 2) from” shall be substituted;

(b) in clause (iii), for the words, “three years after”, the words and brackets “three years (five
years in the case of Railway Medical Service Officer who has been granted thirty-six months
study leave under sub-rule 2 of rule 2) after” shall be substituted;

2. In the said rules, in Sub-Rule 1 of Rule 14 for the words “three years after”, the words
and brackets “three years (five years in the case of Railway Medical Service Officer who has
been granted thirty-six months study leave under sub-rule (2) of rule 2) after” shall be
substituted.

3. In the said rules in Form A, Form B, Form C and Form D for the words “within a period of
three years after” the words “within a period of three years/five years after” shall respectively be
substituted.

(Authority: Ministry of Railway’s letter No. 2011/F(E)-111/2(2)/3, Dated 05-01-2012)
Sd/-
[Tejpal Sharma)/DDF[E]NI
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